Núria Ventura

            629 370 011    oficina@nuriaventura.com     CONTACTAR    Idioma

Acro Dance

Els xinesos van veure els primers acròbates, mags i malabaristes. Va ser durant la dinastia Han (221 aC -220 dC), fa més de dos mil anys... L'acrobàcia (de el grec Akros, "alt", i bat, "caminant", és a dir, «caminar de puntetes») és una activitat esportiva que implica equilibri, agilitat i coordinació.

Un acròbata, molt vinculat al circ, d'altra banda, és un artista que desenvolupa aquesta rutina on mostra les diferents habilitats vinculades a l'equilibri, la força, la concentració i la capacitat de salt.

La gimnàstica acrobàtica és una disciplina gimnàstica basada en aquestes rutines que han de presentar girs, salts i mostres d'equilibri i flexibilitat. Els exercicis són realitzats per equips de entre dos i sis atletes, els moviments han de ser coordinats i harmònics.

Acro Dansa, és una disciplina dins les arts escèniques que té una finalitat estètica, amb una posada en escena determinada i normalment amb algun tipus de dramatúrgia.

Alguns exemples d’exercicis bàsics d’acrobàcies són:
  • Tombarella: rodar cap endavant o cap enrere recolzant mans i cap
  • Pi: posar-te en vertical recolzant-te sobre les mans
  • Pi Pont
  • Remuntat: pi pont al revés
  • Roda: és una tombarella lateral recolzant-te sobre les mans
  • Paloma: és un pi pont amb un petit salt amb les espatlles abans de llevar-s
  • Mortal: Tombarella a l’aire, quedant de peu al terra clavat
L'Acro Dance es combina a la perfecció amb la dansa clàssica. La fusió de les dues disciplines amb habilitats acrobàtiques i expressives en la dinàmica i línia de moviment clàssic, és l’estil de dansa acrobàtica, ara molt popular, que ha desembocat a convertir-se en dansa competitiva, tal com és la gimnàstica. Alumnes que prenen aquesta disciplina i també dansa clàssica, entren dins d’aquestes competicions.

Considerem una disciplina essencial com a complement de tècnica bàsica per estudiants de Danses Urbanes.

Professors: Carlos Carmona

Truca'ns al 629 370 011 o posa't en contacte amb nosaltres

Informa't dels horaris, programes de treball, matrícules i normatives. Més informació