Núria Ventura

            629 370 011    oficina@nuriaventura.com     CONTACTAR    Idioma

Dansa Clàssica (Ballet)

El ballet clàssic és la tècnica bàsica per excel·lència que realça totes les disciplines de la dansa. És un treball intern que, com el ioga, ajuda a l'equilibri del cos i la ment al mateix temps que allarga i tonifica la musculatura. Per infants, com a tècnica bàsica és fonamental, i per adults, per l'equilibri físic i psíquic és una meravella.

Provenint de la dansa barroca (i aquesta de danses tradicionals), destaca la finesa dels seus moviments i la gran tècnica aplicada als ballarins.

Per qui si vol dedicar professionalment, i per la complexitat de la seva execució, un ballarí clàssic professional normalment comença la seva carrera de petit (5 anys aproximadament), requereix treball diari i als 16 anys, ja es destaca com a primeríssim/a, per sortir a escena i començar la carrera professional escènica que acaba molt aviat (abans dels 40 anys aproximadament).

No obstant això, es creu que el ballet només és per nens i això és una creença molt equivocada. El ballet clàssic es pot fer a qualsevol edat i se'n pot gaudir sempre, cadascú al seu ritme, capacitat i nivell. Encara que la gent és reticent a practicar aquesta tècnica, ho recomanem altament per trobar equilibri físic i psíquic.

L'escola prepara alumnes que destaquen en aquesta disciplina per entrar al Conservatori Professional de Dansa: Institut del Teatre o Oriol Martorell.

Professors: Núria Ventura, Arnau Castro

TRENCANOUS

Tenim la tradició, com a moltes escoles en to el món, cada dos anys, de presentar per Nadal l'obra clàssica Trencanous al Teatre Ateneu de Sant Celoni. És una producció amb l'objectiu que alumnes avançats de l'escola puguin experimentar el que suposa formar part d'una obra clàssica, compartint espai i escenari amb ballarins i artistes semiprofessionals i professionals invitats; i que altres alumnes, familiars i amics de Sant Celoni, puguin gaudir com a públic de la dansa clàssica i la meravellosa música de Txaikovski. Per accedir a participar en l'obra es passa per una prova d'accés, on es publiquen els alumnes els papers que els hi correspon interpretar. L'última i novena edició, vam tenir el plaer de col·laborar amb l'escola CDC - Centre de Dansa de Catalunya, que van aportar a l'escola i a sant Celoni la professionalitat que requereix l'alt nivell de dansa clàssica amb la parella de ballarins que van interpretar el paper principal de l'obra. Col·laboren: Ajuntament de Sant Celoni

Truca'ns al 629 370 011 o posa't en contacte amb nosaltres

Informa't dels horaris, programes de treball, matrícules i normatives. Més informació