Núria Ventura

            629 370 011    oficina@nuriaventura.com     CONTACTAR    Idioma

Núria Ventura

Barcelona
Coreògrafa, Directora Artística, Directora i Professora de l'Escola de Dansa Núria Ventura, Bailaora de flamenc i ballarina de contemporani.

Historial Acadèmic
  • 2009 - Llicenciada per "Institut del Teatre" a "Grau Superior de Dansa Coreogràfica" - Barcelona
  • Becada dues vegades (1990 i 1991) per la "Generalitat de Catalunya" per cursar estudis de dansa en estats Units.
  • Diplomada per l'Escola de Dansa Contemporània "Martha Graham" - Nova York.
  • Certificada per l'Escola de Dansa Contemporània "Alvin Ailey" al Certificate Program - Nova York.
  • Certificada per l'escola de Ballet Clàssic "Joffrey Ballet School" amb Andrei Kulyk com a professor (1990-1991) - Nova York.
  • Diplomada en "Mestra en Cultura Física" per l'Acadèmia Orthos o Institut Espanyol de Cultura Física.
  • Estudis de flamenc amb José Molina i Rafaela Heredia a Nova York i amb La Tani, El Toleo i principalment La Chana a Barcelona.
  • Diplomada en primer de solfeig i preparatori de piano pel Liceu de Barcelona.
Històric Professional

Principi
Comença al 1988 com a membre del grup de dansa contemporània "Okantomi", dirigit per Milagros Desdunes que va ser primera ballarina del "Ballet Nacional de Cuba" en especialitat de dansa moderna. Actuacions a Barcelona (Institut del Teatre), Madrid i Andalusia.
1989 - viatja a Nova York per estudiar i s'instal·la per vuit anys.

Nova York
Febrer 1991 - balla per a la companyia d'òpera alemanya "Komische Opera of Berlín" en l'obra "Orpheus und Euridike" presentada al teatre BAM - Nova York.
Més tard fa diferents col·laboracions ballant flamenc per la companyia de teatre "Faust", per al grup de música "Els Flamencs de Nova York" dirigit per Marc Miralta i per al grup de flamenc "Els Canasteros de Màlaga" dirigit per La Repompa de Màlaga.
Setembre 2000 - Actua per primer cop com a solista de Flamenc Pur al centre de Manhattan en un tablao anomenat "Alegries".

Barcelona
El 1998 torna a Barcelona i aprofundeix els seus estudis de flamenc i seguidament comença a experimentar la seva nova i peculiar forma de fusionar-ho amb les tendències adquirides de dansa contemporània.
Febrer, març i abril del 2000, actua com a solista al tablao "Los Tarantos" al centre de Barcelona mostrant el seu treball de flamenc fusió i obrint les portes per començar la seva nova carrera professional. A partir d'aquí col·labora i treballa amb diferents músics amb els quals cal destacar Jordi Bonell o Chiqui de la Línia i neix la seva pròpia companyia i treball personal que no pararà de créixer i de rodar per Espanya i Europa.

Memòria d'Activitats Realitzades

Creacions artístiques i actuacions Ha creat les obres de Flamenc Fusió "Ànima", "Mariage", "Entrecordes" i "Carmen". Dirigeix, per a grups i empreses l'espectacle de Flamenc Pur "Nit Flamenca "amb components de diferents llocs depenent del lloc de la petició.

Juny de 2004 - Rep contracte permanent amb l'empresa de convencions francesa Chateau Form. Actuacions durant tot l'any.

Des de l'any 2007 treballa de la mateixa manera i també de forma permanent per altres empreses Palau Moxó i Sitges Silver Service.

La companyia de Flamenc Fusió Núria Ventura ha actuat a Espanya, Sud Amèrica, Nova York, Europa (París, Brussel·les, Luxemburg ..) ia Barcelona cal destacar Octubre 2003 - Contractada per TVE a Catalunya per ballar esporàdicament en un documental sobre la vida de Carmen Amaya, Estiu 2004 - Actuacions en l'obertura del Fòrum de les Cultures de Barcelona, ​​La Paloma (2005), Palau de la Música (2006), Palau Sant Jordi (2007),
2008 - abril - Col·labora com a ballarina de flamenc de la Cia "Metros" de Ramon Ollé (Gira Itàlia)
2009 - Festival Internacional de Flamenc "Kultur Fabric" Luxemburg amb l'obra "Carmen" i acompanyada per Juan Ramón Caro.
2010 - Professora de flamenc i ballarina de Shakira per a la cançó Gipsy / Gitana per el vídeo clip amb Rafa Nadal. Actuacions en directe i per a promocions televisives. També ha escrit una obra de ciència, art i religió titulada "La Dansa i la Vida" dedicada a l'educació artística.

Producció

Núria Ventura ha treballat, paral·lelament amb la dansa, en diferents empreses, tant en departaments comercials i administratius com departaments de producció.

2006/2007 - treballa com a ajudant de direcció en temes de producció per al VII Festival del Mil • lenni amb l'empresa Concerts Estudi que també dirigeixen el festival de Cap Roig.

Octubre del 2007 - Obre la seva pròpia escola als afores de Barcelona a Sant Esteve de Palautordera que es converteix en la seu principal de la companyia. L'escola ofereix als els alumnes dos festivals anuals dirigits per Núria Ventura i diverses actuacions.

2008 - És triada com a representant de Mickrobanc "La Caixa" per posar com a exemple d'una dona empresària i emprenedora que construeix un negoci amb èxit.

2010 - Microbank "La Caixa" s'estén per tot el món i és reelegida per a la representació mundial a petició de la Unió Europea.

2011 - Forma part de la Cia. REM dirigida per ballarina de claqué Laia Molins. Estrena de l'obra "L'Estació" al febrer 2011 al Teatre L'Estruc de Sabadell (BCN) - link: L'Estació:

Tot el treball artístic ha estat possible gràcies a l'esperit polifacètic i les hores i hores de treball relacionat amb management, producció, direcció artística i interpretació.

Truca'ns al 629 370 011 o posa't en contacte amb nosaltres

Informa't dels horaris, programes de treball, matrícules i normatives. Més informació